Opera pod májovým nebem v Klášterních zahradách

Publikováno: 17.02.2024

Patnáctý ročník Opery pod májovým nebem bude ročníkem výjimečným, neboť se nachází v "konjunkci" Roku české hudby a 200letém výročí Bedřicha Smetany. Tento nevídaný úkaz nemůžeme nechat bez povšimnutí, proto program letošního ročníku bude věnován pouze českým operním skladatelům.

Stejně jako v minulých letech je třeba připomenout, že projekt Opera pod májovým nebem dává příležitost převážně mladým umělcům, kteří stojí na prahu své velké pěvecké a dirigentské kariéry. Než se ale tak může stát, je zapotřebí nasbírat bohaté zkušenosti nejen s hudební frází, ale i poznat tajemství interpretace nebo lépe řečeno, naučit se, jak pracovat s publikem. Proto Smetanův dům se štědrým přispěním svých mecenášů a sponzorů letos již po patnácté nabízí možnost čtyřem mladým umělcům účinkovat na open air koncertu v srdci města s profesionálním orchestrem před zkušeným operním publikem. Na Operu pod májovým nebem jsou zváni jen ti nejlepší - laureáti mnoha tuzemských i mezinárodních soutěží, kteří již měli to štěstí, stát po boku a pracovat s nejlepšími svého oboru. Ostatně každoroční nadšené ovace stovek diváků mluví za své.

Protentokrát nikoliv v sobotu, ale výjimečně v pátek 24. května v Klášterních zahradách se od 18.30 budeme těšit na shledání s vámi. V případě nepříznivého počasí bude koncert přesunut do velkého sálu Smetanova domu.

 

Účinkují:
Soprán - Jana Šrejma Kačírková
Mezzosoprán - Václava Krejčí Housková
Tenor - Vít Nosek  
Baryton - Tadeáš Hoza

Průvodní slovo - Leoš Krejčí
Orchestr Moravského divadla Olomouc

Dirigent - Anna Novotná Pešková

vstupné dobrovolné

 

Mecenáši
Marcela a Arnošt Maiwaldovi, Alena a Miroslav Kroupovi, Zuzana a Michal Smetanovi, Marika a Vítězslav Chrápaví, Eva a Josef Kořínkovi
 
Partneři
Michaela a Milan Kotlárovi, Alena a Vilém Nonnovi, Marie Zoubková, Kryštof Grulich a Zdeněk Horák, Monika a Kamil Hrbáčkovi, Stanislava a Ladislav Královi, Laďka a Václav Škeříkovi, Petra a Michal Novákovi, Dana a Zbyněk Palichovi, Petra a Šimon Hamerský