Podzimní divadelní abonmá

Publikováno: 21.08.2024

Vážení divadelní přátelé, od 16. září bude v Informačním centru Litomyšl zahájen prodej abonentek podzimní divadelní sezony. Letošní nabídka je opravdu pestrá a cena za čtveřici představení navzdory zvyšujícím se nákladům zůstává stále velmi příznivá.

První abonentní představení Divadelního spolku Frída "Fachman" nese charakteristiku zoufale romantické komedie ze stavebního prostředí. Martin Trnavský s humorem představuje dilema prostého muže a jeho náhlého procitnutí z racionálního do intuitivního světa. Svět iluzí, klamů a symbolů, se tu staví proti světu, který má však přísná racionální pravidla. Představení rozkrývá esenci mužského a ženského principu.

Druhá komedie v pořadí, která bourá zdi i bránici "Berlín Berlín", získala nejprestižnější ocenění francouzského divadla – cenu Molière. Dva mladí milenci, cesta za svobodou a byt plný špionů – to vše v atmosféře osmdesátých let a rozděleného Berlína. Hra plná nečekaných zvratů, vtipných dialogů a inteligentního humoru, kde se smích mísí s napětím.

Třetím představením podzimní sezony bude „hitovka“ divadla Losers Cirque Company novo-cirkusová inscenace "The Losers". Čeká nás retrospektivní cirkusová stezka, kterou vás provede mistr světa loopingu, král beatboxu, showman a neřízená střela sršící vtipem EnDru. Zopakujeme si ty nejkrásnější pasáže ze Vzduchem a ty nejšílenější kousky z náročného Kolapsu. Těšit se můžete na náročné triky na strapsech a nafukovací míče z Ega nebo na vystoupení zakládající dvojice silových akrobatů - duo DaeMen. Show doplní podmanivá živá hudba a chytré světelné efekty.

Čtveřici podzimních abonentních představení uzavírá vtipná i dojemná hra z dílny Městského divadla Mladá Boleslav "Dokonalá Svatba". Svižná komedie britského autora Robina Hawdona popisuje s nadsázkou a humorem, co vše se může stát ve svatební den-obzvlášť, když to den před tím přeženete na rozlučce se svobodou.

 

Cena divadelního abonmá 1. pořadí 1120 Kč / 2. pořadí 1050 Kč / 3. pořadí 1020 Kč
Vstupné na jednotlivá představení 450 Kč / 420 Kč / 390 Kč

Prodej abonentních vstupenek bude zahájen v Informačním centru Litomyšl od pondělí 16. září 2024 pro stávající abonenty, od úterý 1. října 2024 budou v Informačním centru Litomyšl v prodeji nevyzvednuté, uvolněné a nové divadelní abonentky.

Volný prodej vstupenek na jednotlivá představení abonentního cyklu bude probíhat od pondělí 7. října 2024.

Vstupenky k dostání on-line na www.smetanuvdum.cz, prostřednictvím osobní návštěvy Informačního centra Litomyšl, tel.: 461 612 161 nebo v pokladně Smetanova domu hodinu před akcí.